4 Cara Mudah untuk Para Ibu Tambah Pendapatan secara Online dari Rumah

Gambar Hiasan: Sumber dari Google

Dalam post kali ini saya nak kongsikan tentang 4 cara mudah untuk para ibu untuk tambah pendapatan secara online dari rumah.

1. MENJUAL BARANGAN KRAFTANGAN

Jikalau anda sememangnya seoarang yang minat akan seni dan mahir untuk membuat apa-apa jenis bentuk kraftangan seperti dompet, lukisan potrait, ataupun apa sahaja hasil seni, anda boleh menjualnya.

Jika tidak tahu untuk mula dari mana, anda boleh cuba untuk jual kepada orang terdekat seperti adik beradik, saudara mara, jiran atau rakan-rakan anda. Pelbagai platform yang anda boleh guna untuk mempromosikan jualan anda seperti di Whatsapp Status dan Group, Facebook personal, atau lebih baik jika anda buat Facebook Page anda sendiri. Buat secara konsisten sehingga dapat result.

2. BUAT VIDEO DAN UPLOAD DI YOUTUBE

Cara kedua, jika anda seorang yang suka bercakap dan suka merakam moment-moment yang berlaku dalam kehidupan seharian, anda boleh menggunakan hobi ini untuk dijadikan pendapatan tambahan. Ramai yang tidak tahu bahawa mereka boleh jadi kaya melalui video yang dimuatnaik di Youtube.

Rahsia buat duit dari Youtube ini mula dikenali ramai sekitar tahun 2014, apabila ada seorang pemuda dari Sweden yang bernama Felix Kjellberg berjaya menjana pendapatan RM14 juta setahun (2.6 juta pound) dengan hanya bermain komputer.

Sebagai contoh, jutawan youtuber yang lahir di Malaysia seperi Dato’ Seri Aliff Syukri, Zukie, Syahmi Sazli dan sebenarnya ramai lagi. Ramai youtuber yang tidak terkenal juga mampu menghasilkan video yang banyak view.

3. BERNIAGA DARI RUMAH MELALUI PLATFORM SHOPEE/LAZADA

Sudah ramai peniaga dari Malaysia berjaya buat rekod jualan sebanyak 6 angka sebulan secara part time di laman web Shopee atau Lazada. Situasi semasa berikutan dengan peningkatan kes Covid-19 di Malaysia, ramai yang memilih untuk bershopping di rumah sahaja.

Saya yakin ramai yang sudah ada aplikasi Shopee ataupun Lazada dalam telefon bimbit masing, selain anda bershopping di Shopee dan Lazada, sebenarnya anda juga boleh menjana pendapatan daripada platform tersebut. Cari sahaja di youtube macam mana nak buat.

4. JOIN DROPSHIP SECARA PERCUMA

Yang terakhir, nak jana pendapatan melalui internet tidak semestinya kita perlu mengeluarkan modal. Anda boleh join dropship yang mana yuran pendaftarannya RM0 sahaja. Contohnya kami di Arissa Closet, tidak mengenakan sebarang yuran kepada yang berminat untuk join dropship kami.

Kami bantu support anda dari A hingga Z, dari pembinaan FB Page sehingga la macam mana nak run FB Ads, dan yang paling best semuanya secara PERCUMA tau! Nak dapat ilmu tu di luar mahal tau, paling murah pun nak belajar FB Ads dalam dua tiga ratus ringgit, paling mahal boleh cecah ribuan ringgit!

Profit yang tinggi serta reward yang lumayan untuk dropship yang mencapai target yang ditetapkan. Anda juga boleh diupgrade sebagai Agent juga. Nak kami bantu anda jana pendapatan sehingga RM30K sebulan, hanya duduk di rumah sahaja? Cepat join kami sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Bantuan ?